Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, κατά την άφιξή του στην 2η Υπουργική Συνάντηση των ΥΠΕΞ των χωρών Visegrad και των Βαλκανικών κ-μ ΕΕ

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, κατά την άφιξή του στην 2η Υπουργική Συνάντηση των ΥΠΕΞ των χωρών Visegrad και των Βαλκανικών κ-μ ΕΕ

Σούνιο 11.05.2018

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση κατά την άφιξή του, προ ολίγου, στην 2η Υπουργική Συνάντηση V4+B4plus στο Σούνιο:

«Καλημέρα. Έχουμε τη χαρά να έχουμε αντιπροσωπείες από 15 κράτη, είτε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε υποψήφια, διότι η προοπτική τους είναι να γίνουν κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πήραμε, τα 4 μέλη που είμαστε μια ομάδα εντός της Ευρωπαϊκή Ένωσης από τα Βαλκάνια, μία απόφαση με την ομάδα του Visegrad. Θα κάνουμε συναντήσεις για το Μέλλον της Ευρώπης, ώστε και μικρότερα και μεσαίου μεγέθους κράτη, να αποκτήσουν τη μέγιστη επιρροή στη συζήτηση που γίνεται.

Ξεκινήσαμε με πρότασή μου στη Βουδαπέστη, είχα κάνει και τότε την εισήγηση, και συνεχίζουμε σήμερα στο Σούνιο. Θέλω να σας πω ότι τελικά είναι πολύ καλή επιλογή που ήρθαμε εδώ, διότι η τοποθεσία είναι μαγευτική σύμφωνα με τους ξένους, και θα συμβάλει στην πολύ πετυχημένη πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα.

Θα τα πούμε αργότερα, αφού πρώτα συζητήσουμε με τους συνάδελφούς μας.

Ευχαριστώ όλους σας που ήρθατε μέχρι εδώ, και ελπίζω να είναι η μέρα μας καλή, παρόλο που λέει ότι θα βρέξει το απόγευμα. Να είστε καλά, καλή σας μέρα».

Close