Εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης στο Ναύπλιο 18 Μαϊου 2018

Εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης στο Ναύπλιο 18 Μαϊου 2018

Μήνυμα του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου για την Ημέρα της Ευρώπης στην πόλη του  Ναυπλίου.

  • Χαιρετίζω την εκδήλωσή σας για την Ημέρα της Ευρώπης, μια ημέρα η οποία μέσα στη δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία έχει ένα ξεχωριστό βάρος. Είναι κοινά παραδεκτό ότι η επιβίωση της Ε.Ε. τέθηκε από αρκετούς, υπό αμφισβήτηση, γεγονός όμως που διαψεύστηκε μέσα από δύσκολες, τολμηρές και επώδυνες δεσμεύσεις όλων μας. Δεσμεύσεις που προσπαθούν να οδηγήσουν σε περισσότερη ανάπτυξη, εργασία, πρόνοια και ασφάλεια.

  • Βρισκόμαστε σε μια πορεία ανάκαμψης. Η κρίση που τόσο μας απείλησε και μας απειλεί ακόμα, αρχίζει να απομακρύνεται. Οι αγώνες μας άρχισαν να αποδίδουν και με κατευθυντήριες γραμμές προς το μέλλον της Ε.Ε. , πρέπει να προστατεύσουμε τους πολίτες της.

  • Το δικό μας μέλλον, το μέλλον της Ε.Ε. είναι στην επικαιρότητα περισσότερο παρά ποτέ.

  • Οι αλλαγές που έρχονται στον ευρωπαϊκό ιστό με τις ανάλογες εθνικές εφαρμογές, μπορούν να λειάνουν τις όποιες εξωγενείς και ετερογενείς ιδιαιτερότητες και να κοιτάξουν σε ένα ευήμερο μέλλον.

  • Η ενίσχυση ενός αποτελεσματικού κράτους, ενός ισχυρού συστήματος πρόνοιας και δικαιοσύνης, η μείωση της φοροδιαφυγής καθώς και η αύξηση των εισοδημάτων (ελάχιστος μισθός, συντάξεις κ.α.) είναι κρίκοι μιας αλυσίδας που περικλείει όλα τα Κ-Μ, αλυσίδας που προοδευτικά ενισχύοντάς την, η δύναμη τους θα επανέλθει.

  • Οι ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης επιταχύνθηκαν, οι επενδύσεις έγιναν πιο βιώσιμες και διαρκείς, τα θεμέλια της νομισματικής Ένωσης ενισχύονται.

  • Ο νέος προϋπολογισμός, πιστεύω καλοπροαίρετα, ότι θα αντιμετωπίσει ισότιμα τους πολίτες όλων των Κ-Μ, αφού θα αυξηθούν τα κονδύλια που θα διατεθούν για τη φύλαξη των συνόρων και τις μεταναστευτικές ροές, το άσυλο, την ασφάλεια, την ανεργία, την έρευνα και την τεχνολογία, καθώς και για μια σύνδεση μεταξύ κοινοτικών πόρων και κράτους δικαίου, δηλαδή ενός νέου μηχανισμού προστασίας από χρηματοοικονομικούς κινδύνους (Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο).

  • Κλείνοντας, θα ήθελα σας ενημερώσω για τη δημιουργία μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΕΞ., στην οποία όλοι οι Έλληνες πολίτες θα μπορούμε να τοποθετηθούμε για το τι Ευρώπη θέλουμε. Με τον τίτλο ''ΜΙΛΆΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ'', παράλληλα με τα άλλα 26 Κ-Μ, και θα δημιουργηθεί μία ενιαία ευρωπαϊκή πλατφόρμα, η οποία και θα αποτελέσει τον οδηγό για το μέλλον.

  • ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ -- ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ – ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ.

 

 

Close