Ημερίδα "Η Ευρώπη στο προσκήνιο: Διαβούλευση και Δημόσια Διοίκηση"

Ημερίδα “Η Ευρώπη στο προσκήνιο: Διαβούλευση και Δημόσια Διοίκηση”

Στις 5 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις ΕΚΔΔΑ η ημερίδα "Η Ευρώπη στο προσκήνιο: Διαβούλευση και Δημόσια Διοίκηση". Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας κήρυξε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Στη συνέχεια ομιλίες απηύθυναν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, ο Αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρ. Επιτροπής στην Ελλάδα, Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, η Πρόεδρος ΕΚΔΔΑ, Αν. Καθ. ΑΠΘ Ιφιγένεια Καμτσίδου, και η Διευθύντρια ΙΝΕΠ/ΕΚΔΔΑ, δρ Άννα Κοντονή.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η παρουσίαση του πληροφοριακού συστήματος για τη δημόσια διαβούλευση «Μιλάμε για την Ευρώπη» (www.oureurope.gov.gr) το οποίο παρέχει ενημέρωση στους πολίτες για θέματα σχετικά με την Ευρώπη και την διαβούλευση για το "Μέλλον της Ευρώπης", ενώ δίνεται και η δυνατότητα συμμετοχής τους στη διαβούλευση μέσω ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Η παρουσίαση του πληροφοριακού συστήματος για τη δημόσια διαβούλευση έγινε από τον Δρ. Γεώργιο Παπαγεωργίου, συντονιστή της Ομάδας Εργασίας για την προετοιμασία και τη διενέργεια της Δημόσιας Διαβούλευσης για το Μέλλον της Ευρώπης, και τον επιστημονικό συνεργάτη για θέματα πληροφορικής και μέλος της ομάδας κ. Στέργιο Τσιαφούλη.

Στην ημερίδα συζητήθηκαν ακόμη σε τρείς συνεδρίες θέματα όπως η Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση, η Ευρώπη των Πολιτών, καθώς και το μέλλον του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και ο ρόλος της Ελλάδας.

Στην πρώτη συνεδρία με θέμα «Δημόσια Διοίκηση και Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Andrea Ikic-Bohm και ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου Βασίλης Χατζόπουλος, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

Στη δεύτερη με θέμα «κοινωνικός διάλογος για μια Ευρώπη των πολιτών» συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος, η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, ο καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής, Γιάννης Κουζής, και η επιστημονική συνεργάτης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας, Αφροδίτη Μακρυγιάννη, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Χρήστο Μαχαίρα.

Στην τρίτη με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης, προκλήσεις, προοπτικές και ο ρόλος της Ελλάδας» συμμετείχαν ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Κώστας Λάβδας, ο καθηγητής Θεωρίας και Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, Δημήτρης Χρυσοχόου, ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομίας και Ιστορίας της Οικονομικής Σκέψης, Νίκος Θεοχαράκης, και ο αναπληρωτής καθηγητής Ανάλυσης Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών, Σπύρος Μπλαβούκος, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Νικόλ Λειβαδάρη.

 

 

Παρουσίαση του πληροφοριακού συστήματος

Φωτογραφίες από την ημερίδα

Close